FUTISJAOSTON PÄÄTÖSLUETTELO 2020
 
Otteluissa annettavista suunsoittovaroituksista seuraa yhden (1) ottelun pelikielto, joka on automaattisesti voimassa joukkueen seuraavassa pelissä. Suunsoittovaroituksissa ei ole käytössä kovenevaa asteikkoa rikkeen toistosta.
 
Otteluissa tapahtuvista ulosajoista seuraa vähintään kahden (2) ottelun pelikielto, joka on automaattisesti voimassa joukkueen seuraavasta ottelusta alkaen. Jaosto harkitsee erotuomariraportin perusteella onko aihetta mahdollisiin lisärangaistuksiin. Näissä rangaistuksissa on mahdollista käyttää kovenevaa asteikkoa rikkeen toistuessa saman kauden aikana.
 
Lyhyet pelikiellot ovat pääsääntöisesti voimassa samassa sarjassa missä ne on hankittu. Pitkät, erikseen ilmoitettavat pelikiellot koskevat yleensä kaikkia liigan jalkapallo-otteluita.
Pelikieltopäätöstä tehtäessä jaostolla on oikeus ottaa huomioon myös otteluvalvojan raportti tai näkemys asiasta.
 
EU:n tietosuoja-asetukseen on tulossa käytännön ohjeistus, jonka myötä urheilusarjoissa voidaan edelleen julkaista pelikieltopäätökset pelaajien nimillä (ei tarvise olla pelaajan lupaa), myös Kortteliliigassa on palattu tähän käytäntöön.
 
Kaikki annetut pelikiellot, myös vanhat ovat tietysti voimassa määräaikaan saakka, vaikka kirjaus saattaa puuttua tältä sivulta.
 
Jaoston tekemistä päätöksistä voi valittaa yhdistyksen johtokunnalle.  
 
PELIKIELLOSSA KAIKISSA KORTTELILIIGALAJEISSA
Teemu Pesonen (HC Sirkus salibandy) pelikiellossa kaikissa liigalajeissa 3.1.2021 saakka.
Jari Mäkipää (Goodies salibandy) pelikiellossa kaikissa liigalajeissa 1.6.2021 saakka.
Kaikki salibandyjoukkue Ujopujossa kaudella 2019-2020 pelanneet pelaajat ovat yhteisvastuullisessa pelikiellossa KAIKISSA kortteliliigalejeissa kunnes oma osuus maksurästeistä on suoritettu.
 
23.6. PAAVOLA SKA - SOLANAN RAIKAS 
Solanan Raikas Jarmo Halttu pelikiellossa joukkueensa kaksi (2) seuraavaa ottelua. Syy: ulosajo.
 
24.6. LEMU - ICEHEARTS 
LeMu Matias Sunden pelikiellossa joukkueensa kaksi (2) seuraavaa ottelua. Syy: ulosajo.
 
14.7. ICEHEARTS - MC JYMYPALLO 2-2
Icehearts Al oglat Said pelikiellossa joukkueensa kaksi (2) seuraavaa ottelua. Syy: ulosajo huonosta käytöksestä.
 
26.7. FC KUKKUPALLO - FC PATTERI
FC Patteri Joonas Saajala pelikiellossa toistaiseksi kaikissa jalkapallojaoston alaisissa otteluissa. Jaosto pyytää Saajalalta, molemmilta joukkueilta ja ottelun erotuomarilta kirjalliset lausunnot ottelussa mahdollisesti esiintyneestä rasismista. Lausunto on toimitettava liigan toimistolle 4.8.2020 klo 12.00 mennessä. Jos joku osapuoli ei halua antaa asiasta lausuntoa, katsotaan hänen tyytyvän päätöksentekoon muuten saatavissa olevin tiedoin. Jaosto tekee asiasta päätöksen 13.8. kokouksessa.
3.8. LEPRECHAUNS - RUOLAN RITARIT
Ruolan Ritarit Alex Aura pelikiellossa joukkueensa kaksi (2) seuraavaa ottelua. Syy: ulosajo kahdesta varoituksesta ja päättymätön suunsoitto.
 
6.8. JJ PALLOHAUET - MUSCULUS
JJ Pallohauet Jari Pokki pyörähdys- ja pelikiellossa joukkueensa seuraavan ottelun (1). Syy: miehelle epätyypillinen suunsoittovaroitus.
 
 Näillä mennään !

Suo-Otto Väihkönen
p. 0400 - 924 253
Futisjaoston puheenjohtaja